Del dine opskrifter med andre!

SQUASH KAGE

Bente Tofts fantastiske squashkage, vi fik en smagsprøve (r) da Tanya fremlagde sin ide ved et møde i klubhuset den 12/9. Her er opskriften

De har tænkt oppe på Røverstuen 40!

"Vi har et stort valnøddetræ, der giver mange valnødder!! dette kunne jo komme medlemmerne til gode.. (web M.)
Familien Iversen har gennem flere år lavet valnøddebjæsk, men de har flere valnødder end de kan bruge og dem vil vi gerne give til medlemmerne af Borgerforeningen.
Ring til os, så I er sikker på at vi er hjemme, så plukker vi de nødder der er brug for. I kan altid give en flaske vin for "ulejligheden"
Mvh. Fam. Iversen

 Fremstilling af valnøddebjæsk

Vi bruger 12 – 15 valnødder, de skal plukkes den første uge i august.
Kontroller at tidspunktet er rigtigt ved at flække en nød. Det der skal blive til valnødde kærnen skal være geleagtig og ikke fast.Valnødderne skylles og flækkes, de lægges i et glas med låg og overhældes med en helflaske vodka eller klar Brøndum snaps.
Der røres jævnligt for at ilte snapsen.

Valnødderne trækker i ca. 1 år, hvorefter valnødderne sies fra og bjæsken filtreres gennem et kaffefilter.
Bjæsk koncentraten lagres mindst et halt år gerne mere – op til 10 år. Den bliver bare bedre og bedre.

Når vi laver den endelige bjæsk, bruger vi ca. 12 cl. koncentrat til en helflaske vodka eller klar Brøndum, men smag dig lidt frem, det er en del af fornøjelsen ved at lave bjæsk. Blandingen trækker herefter mindst en måned – gerne mere, men så har du også den bedste bjæsk der findes, - blød og rund med en fantastisk fin eftersmag.

God fornøjelse
Fam. Iversen

 
 

Ultimate Web